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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  24/08/2018
Data da última atualização:  29/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUZA, K. O. de; XAVIER, C. V.; LOPES, M. M. de A.; MOURA, C. F. H.; SILVA, E. de O.; AYALA-ZAVALA, J. F.; MIRANDA, M. R. A. de.
Afiliação:  Kellina Oliveira de Souza, Universidade Federal do Ceará; Cícera Vanuza Xavier, Universidade Federal do Ceará; Mônica Maria de Almeida Lopes, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT; Jesus Fernando Ayala-Zavala, Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo; Maria Raquel Alcântara de Miranda, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular.
Título:  Preharvest treatment with 1-aminoethoxyvinylglycine and gibberellin on the quality and physiology of cashew peduncles.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 6, p. 684-692, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of the preharvest treatment with gibberellic acid (GA3) and aminoethoxyvinylglycine (AVG) on the quality and physiological attributes of ripe 'CCP 76' cashew (Anacardium occidentale) peduncles at different developmental stages. Sprays of 180 mg L-1 GA3 and 180 mg L-1 AVG were applied, combined and isolated, at 34, 40, and 44 days after anthesis (DAA), and peduncles were harvested ripe at 46 DAA and evaluated for physical and physiological variables. The treatment with GA3 resulted in firmer peduncles with a greater apical diameter, but did not affect the physiological variables activity of the pectin methylesterase and polygalacturonase cell wall enzymes and degree of lipid peroxidation of the biological membranes, nor the physical attributes total mass (peduncles and nut) and nut size. At early developmental stages (34 DAA), GA3 increased the activity of the antioxidant enzymes superoxide dismutase and catalase, and, at later stages (40 DAA), promoted polyphenol and carotenoid accumulation. The application of AVG at the final stages (44 DAA) provided greater total antioxidant activity, despite the lower ascorbate peroxidase activity. The application of GA3 pre-harvest increases the firmness and diameter of the cashew peduncles, and the treatment with AVG increases the total antioxidant activity of the peduncles.
Palavras-Chave:  AVG; GA; GA3.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Composto Fenólico.
Thesaurus Nal:  Aminoethoxyvinylglycine; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190002/1/ART18086.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181917/1/Preharvest-treatment-with.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62933 - 1UPEAP - DD
CNPAT15873 - 1UPCAP - DD2018.0315
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  25/10/2012
Data da última atualização:  19/09/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CHAVES, F. C. M.; BATISTA, A. C.; MORAIS, R. R. de; BIZZO, H. R.
Afiliação:  FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; RONALDO RIBEIRO DE MORAIS, CPAA.
Título:  Variação da composição química do óleo essencial de Piper callosum Ruiz & Pav. em função de níveis de luminosidade.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND NUTRACEUTICAL PLANTS, 3.; CONFERENCE OF NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE & TECHNOLOGY FOR TROPICAL FRUITS, 3., 2012, Aracaju. [Abstracts...]. Aracaju: ISHS; UFS; SBCTA, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho visou mostrar efeitos de diferentes níveis de luminosidade na composição química de óleo essencial de Piper callosum Ruiz & Pav. pertencente à família Piperaceae, conhecida vulgarmente como óleo elétrico e panquilé.
Palavras-Chave:  Metabólito secundário; Óleo elétrico.
Thesagro:  Planta Medicinal.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76146/1/VARIACAO-DA-COMPOSICAO-QUIMICA-DO-OLEO-ESSENCIAL-DE-Piper.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA24916 - 1UPCRA - PPS8954S8954
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