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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/08/2018 |
Data da última atualização: |
29/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOUZA, K. O. de; XAVIER, C. V.; LOPES, M. M. de A.; MOURA, C. F. H.; SILVA, E. de O.; AYALA-ZAVALA, J. F.; MIRANDA, M. R. A. de. |
Afiliação: |
Kellina Oliveira de Souza, Universidade Federal do Ceará; Cícera Vanuza Xavier, Universidade Federal do Ceará; Mônica Maria de Almeida Lopes, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT; Jesus Fernando Ayala-Zavala, Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo; Maria Raquel Alcântara de Miranda, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular. |
Título: |
Preharvest treatment with 1-aminoethoxyvinylglycine and gibberellin on the quality and physiology of cashew peduncles. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 6, p. 684-692, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effects of the preharvest treatment with gibberellic acid (GA3) and aminoethoxyvinylglycine (AVG) on the quality and physiological attributes of ripe 'CCP 76' cashew (Anacardium occidentale) peduncles at different developmental stages. Sprays of 180 mg L-1 GA3 and 180 mg L-1 AVG were applied, combined and isolated, at 34, 40, and 44 days after anthesis (DAA), and peduncles were harvested ripe at 46 DAA and evaluated for physical and physiological variables. The treatment with GA3 resulted in firmer peduncles with a greater apical diameter, but did not affect the physiological variables activity of the pectin methylesterase and polygalacturonase cell wall enzymes and degree of lipid peroxidation of the biological membranes, nor the physical attributes total mass (peduncles and nut) and nut size. At early developmental stages (34 DAA), GA3 increased the activity of the antioxidant enzymes superoxide dismutase and catalase, and, at later stages (40 DAA), promoted polyphenol and carotenoid accumulation. The application of AVG at the final stages (44 DAA) provided greater total antioxidant activity, despite the lower ascorbate peroxidase activity. The application of GA3 pre-harvest increases the firmness and diameter of the cashew peduncles, and the treatment with AVG increases the total antioxidant activity of the peduncles. |
Palavras-Chave: |
AVG; GA; GA3. |
Thesagro: |
Anacardium Occidentale; Composto Fenólico. |
Thesaurus Nal: |
Aminoethoxyvinylglycine; Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190002/1/ART18086.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181917/1/Preharvest-treatment-with.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
25/10/2012 |
Data da última atualização: |
19/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CHAVES, F. C. M.; BATISTA, A. C.; MORAIS, R. R. de; BIZZO, H. R. |
Afiliação: |
FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; RONALDO RIBEIRO DE MORAIS, CPAA. |
Título: |
Variação da composição química do óleo essencial de Piper callosum Ruiz & Pav. em função de níveis de luminosidade. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND NUTRACEUTICAL PLANTS, 3.; CONFERENCE OF NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE & TECHNOLOGY FOR TROPICAL FRUITS, 3., 2012, Aracaju. [Abstracts...]. Aracaju: ISHS; UFS; SBCTA, 2012. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente trabalho visou mostrar efeitos de diferentes níveis de luminosidade na composição química de óleo essencial de Piper callosum Ruiz & Pav. pertencente à família Piperaceae, conhecida vulgarmente como óleo elétrico e panquilé. |
Palavras-Chave: |
Metabólito secundário; Óleo elétrico. |
Thesagro: |
Planta Medicinal. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76146/1/VARIACAO-DA-COMPOSICAO-QUIMICA-DO-OLEO-ESSENCIAL-DE-Piper.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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